Река Велека преля, пътят Ахтопол-Резово е затворен

ВАРНА новини лого

Снимка: БНР

Временно е затворен пътят Ахтопол – Резово заради преливане на река Велека. Това посочи зам.-областният управител Владимир Крумов, съобщи БНР. Велека е вдигнала много нивото си след падналите дъждове и в прехвърлила над моста. Няма опасност там. Има изпратени екипи, които да следят и да преценят кога да пропуснат преминаващите автомобили, обясни той. Сходна е ситуацията около кръстовището със село Дебелт, посочват от бургаската полиция. Те уточняват, че преминаването е невъзможно, заради липса на отток на водата. Има аварирало автомобили. От полицията препоръчват като обходен маршрут пътя между Константиново, Русокастро, Дюлево и Средец.

Крумов уточни, че вече са проходими останалите пътища в областта, които вчера бяха затворени. Има една хубава новина. С оглед на падналите дъждове, нивото на язовир Камчия се е покачило многократно. За последните четири дни количеството вода, което е влязло, е влязло, да за да ни стигне за 3 месеца през лятото, допълни зам.-областния управител.

Остава обявеното частично бедствено положение на три места в областта – в района на село Равадиново, на селата Загорци и Извор, както и на средцкото село Зорница. Предстои да се направят огледи, където има щети, да се опишат протоколи и да започне подпомагането на населението, което е пострадало, посочи Крумов.

news.bg