Стартира изграждането на иновативен училищен STEM център в ПГСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Суворово

ВАРНА новини лого

ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в гр. Суворово стартира изграждането на училищен STEM център по спечелен проект в първата по рода си НП „Изграждане на училищна STEM среда“ в областта на иновативните технологии, креативното мислене, технологичните идеи и инженерни предложения, свързани с професиите на бъдещето.

Изграждането на STEM център е дългосрочна инициатива, която въвежда нов модел на обучение, насочено към бъдещето и иновативните форми на учене в училището.

Училищният STEM център е съвкупност от няколко зони с общ фокус. Изградената физическа среда е гъвкава, мобилна и отворена за различни режими на учене и образователни дейности. Учебното пространство е адаптирано в съответствие с изискванията за противоепидемичните мерки за работа в условията на извънредно положение и ситуация.

Чрез новата дигитална и съдържателна учебна STEM среда училището подготвя учениците си за успешна бъдеща реализация, развивайки тяхното логическо мислене, умения да решават проблеми, дигитална грамотност и емоционална интелигентност.

Центърът не е просто обновено пространство за учене с нови технологии, а модел за отворена, вдъхновяваща и творческа среда за учене, за практическа работа със съвременни инструменти и програми, информира инж. Марияна Великова – директор на училището.

ВАРНА новини

Още новини за ПГСС „Свети Георги Победоносец“, гр. Суворово вижте тук