Редът за ваксинации на българските граждани е нарушен

Ваксинация с "Модерна".

Снимка БТА

Редът за ваксинации на българските граждани е бил нарушен в град Сандански. Това е устанивила проверка, която беше разпоредена вчера от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Информацията за резултатите съобщи самият той в официалния си Фейсбук профил.

„Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.“, съобщи министърът.

Проф. Ангелов допълва, че за да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.

„Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план.

Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!“, категоричен е министърът на здравеопазването.

dnes.bg