131 бебета проплакаха в АГ – болницата във Варна от началото на новата година

ВАРНА новини лого

Снимка АГ - болница

65 момиченца и 66 момченца са родени от началото на 2021 г. в СБАГАЛ „Проф. Д. Стаматов“ ЕООД – гр. Варна. Сред тях има близнаци и тризнаци. Това съобщи управителят на АГ – болницата проф. д-р Емил Ковачев навръх днешния Ден на родилната помощ – Бабинден.

Своеобразен рекорд е 11 януари, когато се родиха девет бебета, 6 момченца и 3 момиченца тризначки. През Неонатологичното отделение са преминали 13 недоносени бебета. Най-младата януарска майка е едва 16-годишна, а най-зрялата е на 43 г. 

АГ – болницата завърши 2020 г. с 2099 новородени, от които 313 са били недоносени. Най-мъничкото бебче, което е било отгледано в неонатологията на СБАГАЛ, е било едва 620 грама. Лекарите са помогнали на бял свят да се появят 66 двойки близнаци и 1 тройка. Проф. Ковачев припомни, че първото бебе (момиченце) за 2021 г. се роди минутка след настъпването на новата година.

За днешния професионалния празник в АГ – болницата проплакаха 6 бебета.

Както всяка година празникът бе отбелязан по традиция с обредно поливане на ръце на проф. д-р Емил Ковачев – управител на СБАГАЛ – Варна и д-р Боян Георгиев – началник „Родилно отделение“. 

Управителят на АГ – болницата пожела на своите колеги здраве и сили, с които да отстояват своята благородна професия. И да изпитват удовлетворение от нея, както и от щастливите усмивки на майките, които поемат на ръце своите рожби.

Екипът на болницата поздравява всички свои колеги по случай празника: „В ден, като този искаме да изразим своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно за раждането на нашите деца. Пожелаваме Ви  да продължавате със същата всеотдайност и старание да упражнявате високохуманната ни професия, да поемате в ръцете си все повече новородени и да ставате свидетели на най-голямото чудо – появата на нов живот. Нека бъдат изпълнени с положителни емоции работните ни дни, нека старанията ни бъдат високо оценени с уважение и признателност от страна на нашите пациенти! Пожелаваме на всички здраве, увереност и успехи! Нека с наша помощ се раждат повече здрави деца!“

ВН

Прочетете още: Приветствие за Деня на родилната помощ от проф. д-р Емил Ковачев, управител на АГ – болницата във Варна