Ангел Джамбазки скочи срещу гей книжка за деца

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки скочи с остра позиция срещу появила се на пазара гей книжка за деца.

Първата българска книжка за деца, в която има герои еднополови двойки, вече е факт. Приказката „Мравин и планетата Гора“ е написана от авторка, подвизаваща се под псевдонима „Великан Василева“. 

В книжката се разказва за малка мравка, която потегля на път за нов дом, след като нейният е разрушен. По време на пътешествието Марвин е съпровождан от госпожица Бътерфлай и мис Бръмбарова – крилатите дами живеят заедно. По пътя се срещат и мъжки черни лебеди, които са заедно „защото се обичат“. 

Приказката е за деца от 3 до 6 г. Тя предизвика множество коментари, сред тях и този на евродепутата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки: 

Хайде, хаирлия да е. Иде малкият Мравин, пазете децата.

Цитат:“ Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. „Мравин и планетата Гора“ отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.“

А сега, ако сте спрели да повръщате, обърнете внимание кои са „фондациите“, които финансират тази гадост…

ПИК