Христо Иванов със скандална манипулация преди изборите. ДеБъ събират застъпници с хитра схема (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Хиляди, че дори и десетки хиляди застъпници щели да имат на изборите от ДеБъ. Затова се похвали преди дни проваленият лидер и бивш правосъден министър Христо Иванов. И това при все, че партията разчита само на гласовете на роднините на членовете й, а социологическите проучвания на последните парламентарни избори едва отчетоха мизерния резултат на коалицията.

Оказва се, че зад хвалбите на Христо Иванов е скрита хитра схема, с която от партията му манипулират десетки хиляди граждани. Тя се осъществява чрез платформата „Ти броиш“, която е представена като надпартийна и приканва с платени реклами в социалните мрежи хората да се записват в нея. Целта уж е да участват в паралелно преброяване на идните парламентарни избори. 

В действителност обаче желаещият се записва не просто като преброител, а бива политически ангажиран с конкретна партия. И това, разбира се, е „Да, България“ на Христо Иванов. Така излиза, че всички, които се регистрират в платформата за броене, се оказват по неволя застъпници на ляво-либералната организацийка, за която преди дни стана ясно, че е готова да се съюзи с БСП, въпреки, че уж се представят за демократи. На практика хората са измамени и вместо да подкрепят само броенето на изборите, на практика вливат енергия в партията на Иванов, а така индиректно и в бъдещите им партньори от БСП.

Ето какво пишат и в социалните мрежи част от излъганите от платформата на ДеБъ, която се оказва чисто партийна:  

ПИК