Иван Портних: Още 2 нови големи паркинга изградихме в Кайсиева градина, готови сме с проект за пълна промяна на квартала (СНИМКИ)

Още 2 нови големи паркинга в Кайсиева градина

Снимки "Фейсбук"

Още два нови големи паркинга изградихме в Кайсиева градина, след като през последните две години построихме 8 паркинга с около 400 места. Искаме да използваме максимално добре всички обществени пространства, за да облагородим района.

Това написа във „Фейсбук“ кметът на Варна Иван Портних, който със зам.-кмета Христо Иванов и с кмета на район „Владислав Варненчик“ Николай Костадинов инспектираха завършените обекти.

За съжаление големият брой реституирани терени и Подробният устройствен план на Кайсиева градина, приет от Общинския съвет далеч назад във времето – през 2010 г., станаха причина за голямото застрояване на района в последните години! Въпреки това наследство, ние сме готови с проект за пълна промяна на Кайсиева градина, добавя Иван Портних в поста си.

Ето какво предстои:

В края на 2020 г. МС отпусна 8 млн. лв., с които до средата на февруари стартираме цялостното обновяване на „Кайсиева градина“. Проектът предвижда нови улици и тротоари, паркинги, алеи, кътове за отдих, детски площадки, засаждане на много декоративни дървета.

Държавата осигури 800 000 лв за строителство на пристройка на ОДЗ „Приказка“ – една дълго чакана инвестиция, чрез която ще увеличим с 4 групи броя на местата в детското заведение.

Предстои промяна в двора на ОУ „Стоян Михайловски“, част от който ще бъде превърнат в място за спорт, с детски площадки и паркова зона.

Работим активно и по проекта за разширението на бул. „Цар Освободител“, включително на участъка от Метро до Летището.

Възхищавам се на факта, че много етажни собствености в района поддържат прекрасно пространствата пред входовете си, много се включиха и в общинската програма за малки проекти до 5 000 лева за озеленяване и благоустрояване на предблокови пространства, посочи Иван Портних.

„Продължаваме работата по подобряване на градската среда във всички райони на града!“, завършва публикацията на кмета на Варна.

Кайсиева градина

Кайсиева градина

Кайсиева градина