Разтоварващи дни – празник за стомаха и бич за излишните килограми

Разтоварващите дни за тялото са сравними с тренировките – отнемат малко време, консолидират предишни резултати, добавят нови постижения в отслабването. Те помагат за прочистването на тялото от шлаки, токсини и задържана вода. Въпреки факта, че в гладен ден човек може да се почувства слаб поради промяна в диетата, на следващия ден има вътрешна лекота, блясък в очите и обемът на проблемните зони намалява.

За разлика от конвенционалните диети, дните на гладно са безопасни за организма, лесно се понасят и нормализират храносмилателната система. Ако обаче няма достатъчно течност в стомаха, ще настъпи застой.

Видове разтоварващи дни


В зависимост от преобладаващия вид храна можете да изберете:

 

Въглехидрати. Идеята е да се ограничат протеините и мазнините. През деня са разрешени само зеленчуци, плодове, зърнени храни и сокове.


Протеини. Елиминира въглехидратите и мазнините. Позволено е да се яде месо, риба, мляко, растителни протеини.


Мазнини. В такива дни акцентът е върху течна сметана, заквасена сметана или сладолед.


Постните дни се разделят на моно и комбинирани. В първия случай е разрешена само една съставка през деня. Подобни диети трудно се понасят, затова трябва да се организират не повече от веднъж седмично. Комбинираните се провеждат до два пъти за седем дни. В такива дни е позволено да се комбинират няколко продукта от една и съща група наведнъж.

 

Дни на вода


Първият път да оцелееш цял ден без храна само на вода е труден. Този метод обаче перфектно ви позволява да се справите с наднорменото тегло. Ако няма проблеми със стомашно-чревния тракт, добавете лимонов сок към един литър вода. Пийте най-малко 2,5-3 литра вода на ден на малки порции. Можете да използвате и питейна филтрирана минерална вода без газирана. 

 

Някои диетолози предлагат да се използва комбинация със зелен чай. В този случай акцентът е върху него, а водата се взема между тях. Ако има проблеми с храносмилателната система, използвайте прясно изцедени сокове. Те прочистват червата от изпражненията, подобряват тена.

 

Лесно е да загубите до 2 кг наднормено тегло на ден, но ако на следващия ден има нужда от вредни продукти, килограмите ще се върнат. Не се препоръчва и злоупотреба с вода. Това ще доведе до развитие на гадене, повръщане или диария. Не е позволено да се прекарва такъв гладен ден със захарен диабет, чести световъртежи и сърдечно-съдови патологии.

Превод от chefmarket.ru: ВАРНА новини