Проф. Антоанета Христова категорична: Трудно ми е да си представя управление на ГЕРБ без Борисов

ВАРНА новини лого

Трудно ми е да си представя управление на ГЕРБ без Бойко Борисов. Има хора, които тичат, но още не са готови за премиери. Така коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова пред БНР слуховете, че при победа на ГЕРБ на изборите, от партията ще изберат да управляват с варианта на експертен кабинет, при който Бойко Борисов няма да е премиер.

Проф. Христова отбеляза и, че ГЕРБ реди листите си на основата на прочистване от влиянието на Цветанов. Тя посочи, че би било хубаво партията да разшири още гражданската си квота.

„Те биха били успешни, ако има усещане за справедливост надолу по веригата. Имат много млади хора, които искат да видят път, възможност за реализация и принцип за това“, заяви още Христова.

По думите й, хората се интересуват от всичко, четат всичко, не могат да различат фалшивата от доказателствената новина, хората са разделени. В същото време наблюдаваме силна мобилизация на хората, които ще подкрепят управляващите, тъй като се чувстват силно притиснати в резултат на обединението срещу.

От другата страна има формулирани твърди ядра на политическите партии, отчете политическият психолог.

„По-голяма е вероятността тези хора да не гласуват. Затова, ако имаме ниска избирателна активност, твърдите ядра на партиите ще решат резултата“, цитира проф. Христова данни от проучвания, които сочат, че на първо място са хората, които отказват да гласуват или все още не са избрали за кого да гласуват.

Христова коментира и отношенията на ГЕРБ с Румен Радев. Според нея конфликтът между тях е много голям и всеки ден той ще се изостря.

От ПИК