Скандал! Държавната БТА рекламира Мая Ма и Бабикян за изборите

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Държавната медия Българска телеграфна агенция зае страната на една от коалициите, явяващи се на предстоящите парламентарни избори, видя ПИК. Става дума за сбиртока от формации около Мая Манолова, който нарекоха „Изправи се! Мутри вън!“.

Това става ясно от официалната страница на БТА във Фейсбук, която изданието ползва за разпространение на новините си в социалните мрежи. Снимката на корицата (челния кадър) в профила на агенцията обаче не показва логото на БТА или друга подобна илюстрация, а рекамира Манолова и сие.

Така медията грубо погазва условието да бъде безпристрастна и равноотдалечена, както и да защитава единствено интересите на гражданите, тъй като по закон е обществена и затова и се издържа с данъците на всички българия.

Директната реклама на определена политическа сила от страна на държавна медия е огромен скандал, с който трябва да се заеме най-малкото СЕМ. Читатели пък коментират, че няма нищо учудващо в симбиозата между БТА и Манолова, тъй като агенцията има откровено протестърски уклон, преврънал се в основна линия на изданието, откакто там има нов директор. 

Става дума за Кирил Вълчев, който идва от школата на боса на „Дарик“ Радосвет Радев, агент на комунистическата Държавна сигурност. Вълчев е пословично близък с кръга „Капитал“ и е въодушевен от протестите, както ПИК писа още при избирането му. Сега обаче стигна и по-далеч, използвайки директно името и марката на Българска телеграфна агенция за предизборна реклама на метежниците, начело с бащата на фалшивите новини Арман Бабикян и провалената депутатка от БСП Мая Манолова.

ПИК