Бранимир Балачев: Когато фактите говорят, то и в „Да България“ би следвало да замълчат!

ВАРНА новини лого

Нелко Начев (вдясно) на "сергията за подписи" във Варна

„Колеги и граждани на Варна! В медийното пространство отново се хвърли „бомба“ за това, че местната власт „обезлесява града и района около него“. Разтревожен от това известие, както винаги съм го правил преди да кажа или публикувам нещо, реших като юрист да проверя фактите и тогава да си позволя да изразя мнение.“ Това написа във Фейсбук председателят на групата на ГЕРБ в ОбС Варна Бранимир Балачев.

„Ето какво установих: Бизнес партньор на лидера на „Да, България“ във Варна Нелко Начев – Момчил Караджов, е замесен в скандала с изсичане на дървета в местността Коджа тепе в града! Ето ги и фактите: Собственик на терена, където е извършена сечта, е фирма „Алфа 1 Секюритис“ ЕАД, управлявана от Светлана Караджова, съпруга на Момчил Караджов. Самият той е съдружник на Нелко Начев във фирмите „Сано Дивелъпмънт Фонд“ АД, „Сийланд Пропъртис Асетс“ ООД и „Сийланд Пропъртис“ АД“, гласи постът.

„На мястото на ликвидираната гора бизнес партньорът на лидера на „Да, България“ във Варна смята да изгради еднофамилни къщи на площ около 4 дка,в което няма нищо лошо, ако се спазват всички правила и закони. Междувременно съпартийците на Нелко Начев се опитват гузно да яхнат темата с нелепи обвинения и лъжи. С други думи – Крадецът вика: „Дръжте крадеца“! Но, като стана дума за крадене и далавери, нека варненци са наясно, че скандалните сделки на тандема Нелко Начев/ Момчил Караджов не спират само до сечта на боровата гора край Варна! Нашата проверка показа, че те са участвали и в други схеми с държавни терени и имоти. През 2005 г., например, компанията „Ню Болкан хаус“ се е сдобила с около 150 дка в защитената територия „Камчийски пясъци“ – срещу заменки или занижени цени от около 2 лв. кв. м. По времето на кабинета Станишев „десният“ Нелко Начев успял да промени предназначението на земята за жилищно строителство с цел изграждане на туристически комплекс! Със същия съдружник Нелко Начев продаде Калните бани на Алея Първа на прилична пазарна цена. Колко са „десни“ръководните активисти на „Демократична България“ вече е ясно на всички! Остава гражданите да разберат истината и за „зелените“ им идеи, ползвани като камуфлаж за прикриване на истинските факти!! Когато фактите говорят, то и в „Да България“ би следвало да замълчат!“, се казва още в публикацията. 

Още по темата: Лидер на „Да, България“ опитал да прилапа и 220 дка от Ботаническата градина