Купон в краен квартал, работещи заведения – РЗИ лови нарушители! (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Thinkstock/Getty Images

РЗИ и столичната полиция на среднощен лов за нарушители. Бяха проверени няколко обекта в столицата, като в един от тях компания се барикадира и не отвори на проверяващите с часове.

Заведение в центъра на София. При появата на проверяващите барманът дръпна завесите на входната врата и не допусна служителите на РЗИ и полицията в обекта, съобщава Bulgaria ON AIR.

Зад завесата се оказва, че барманът не е сам. Няколко минути по-късно проверяващите бяха допуснати в заведението.

„Не се установиха клиенти в случая, осигурени са дезинфектанти за плот и повърхности, имаше само едно лице, което беше вътре – барманът, евентуално, ако има клиент, да предостави храна за вкъщи“, каза Дария Велкова от Столичната регионална здравна инспекция.

Проверката продължава с хотел и заведение на улица „Оборище“, които са затворени.

„Този обект не функционира, поставена е табела, че поради епидемичната обстановка няма да работи“, допълни тя.

Служителите на СДВР и РЗИ проверяват и няколко обекта за бързо хранене в кв. „Люлин“, сграда със съмнение за събиране на хора и кръчма, всички те се оказват затворени.

Проверяващите обаче не бяха допуснати в обекта и останаха да чакат пред него с часове.

„В момента ситуацията е, че изчакваме, възможно е вътре да има персонал, но е възможно и клиенти, няма как да установим нещо, което не сме видели, затова ще изчакваме колкото е нужно. Няма как да се влезе със взлом, затова ще изчакаме, за да установим всъщност какво има вътре“, посочи Велкова.

Глобите за неспазване на разпорежданията на здравните власти са от 300 до 500 лева за физическите лица и от 500 до 2000 лв. за юридическите.

dnes.bg