Заради смъртта на 16-годишното момче: Главният архитект на район „Триадица“ подаде оставка

ВАРНА новини лого

Главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков напуска поста заради инцидента, при който токов удар уби 16-годишно момче, стъпило на шахта на булевард Гешов. Това съобщи на пресконференция днес кметът на района „Триадица“ Димитър Божилов. Днес издигнатият от „Демократична България“ кмет реши да отговори на вчерашните въпроси, които постави столичният кмет Фандъкова.

„Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо незаконни обекти. Район „Триадица“ е отговорил на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките“, коментира Божилов. По думите му останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове.

„Търговски обекти, предмет на обществена дискусия не фигурират в този списък. Поставих като приоритет премахването на незаконни търговски обекти.

В медийното пространство беше изнесена информация за служебна бележка – тази бележка е била издадена и подписана в период, когато главният архитект на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричасността на този документ към този фатален инцидент, ще констатират разследващите органи. Сутринта разговарях с главния архитект на район „Триадица“, който заяви, че ще напусне. Архитект Шишков няма как да знае кой е положил подписа под тази бележка“, каза още той.

От Tribune.bg