Президентът на Хърватия: Бих купувал ваксини и от чеченската мафия

ВАРНА новини лого

Президентът на Хърватия Зоран Миланович заяви днес, че в случай на необходимост би купувал ваксини против коронавирус и от чеченската мафия, съобщи Танюг. 

„Не трябва за всичко да слушаме Брюксел. Ако бяхме слушали Брюксел, никога нямаше да приемем закона за конвертиране на швейцарските франкове. Това е лоялност към гражданите. Аз бих купувал ваксини и от чеченската мафия, ако са достъпни. Ако става дума за моите граждани, какъв Брюксел! Както и с мигрантите – работиш в свой интерес, заяви хърватският президент пред хърватската телевизия Нова.

Попитан как гледа на това, че Европейският съюз е поставил въпроса как така Русия предлага ваксини, а не е ваксинирала дори своите граждани, Миланович оцени, че това е логичен въпрос.

„Това попита и моят син и означава, че те нямат достатъчно ваксини и със сигурност няма да се грижат за Хърватия и за Сърбия. Интересно ми е колко от тези ваксини са стигнали до Унгария. Символично. Но хората не може да ги ваксинирате символично, а реално“, каза Миланович.

Помолен за коментира избирането на Загребскио-люблянския митрополит Порфирие за нов патриарх на Сръбската православна църква, Миланович отговори, че Порфирие е човек, който е над стандарта на избраните преди него.

„Върху него ще бъде оказван голям натиск. Не виждам как той би могъл да бъде мост между Хърватия и президента на Сърбия Александър Вучич. Неговата роля тук не е важна. Когато чух, че е неговото име е изтеглено, реакцията ми беше: „Супер, добре. Ще има много предизвикателства“, заяви президентът на Хърватия, цитиран от БТА и Novini.bg.