Ще се извини ли съветничката от „Да България“, Стела Николова, на варненци, за „подвеждащите“ си публикации във Фейсбук

Общинският съветник Стела Николова, от "Демократична България", обича да използва националния флаг за шалче

Общинският съветник от "Демократична България", Стела Николова, ползва националния флаг за шалче

За пореден път вечно „знаещата“ и „компетентна по всичко“, провалил се кандидат за кмет на Варна от „Демократична България“ и настоящ общински съветник, адвокат Стела Николова, избухна с откровено подвеждаща информация във фейсбук. „Вашият общински съветник“, г-жа Николова се опита да манипулира гражданите, че частен терен, обявен за продажба от съдия изпълнител е общински и не се посвени да излее нова порция „помия“ върху местната власт с идеята „да яхне вълната“.


Това написа госпожата преди три дни на страницата си във фейсбук:
„Ето, тук се продава парцел, който се води лозе, но всъщност е част от градинка зад блока срещу 10- ти пощенски клон в кв.“Левски“.
Удобно е записано „лозе в м-ст Чаира“, а реално е до улица в кв.“Левски „.
Граждани се обърнаха към мен притеснени, че градинката, в която играят децата им, и в която и те са играли като малки, ще изчезне и на тясната уличка, на която има построени двуетажни къщи, ще цъфне някоя нова кооперация на 5+2 етажа, която ще им скрие слънцето и ще унищожи една от малкото зелени площи!
Питат ме как да противодействат.
Не са ни оставени много възможности по закон, а законите ги създадоха тези, които сега прокуратурата пази и прикрива.
Посъветвах ги за протест, медии, публичност и да гласуват на 4 април, защото само ако изгоним търговците от храма, можем да опазим демокрацията и да върнем законността там, където правото живее!„“

 

Каква е истината:


1. Теренът, който показва, е частна собственост и се продава от НАП на публична продан, вероятно поради причина, че собственикът има задължения за данъци и/или осигуровки!
2. Той е бил общинска собственост, но е възстановен чрез реституция на частноправен субект през 90те години, незнайно как!
3. В посоченият терен не е възможно извършване на строителство, тъй като е част от един голям парцел за комплексно застрояване и в него строителните мероприятия са отдавна изпълнени!
4. Адвокат Николова или не прави разлика между частна и общинска собственост и между Община и НАП, или целта ѝ е отново да хвърли поредната „бомба“, целяща да създава напрежение в обществото!
5. Адвокат Стела Николова или не знае, че право на собственост се вписва в Имотния регистър, а не в регистъра воден от АГКК, или умишлено го пропуска. И в двата случая е много жалко и съвсем не е етично.


Коментарите на хората също показват отношението към „разкритията“ госпожата, която многократно се опитва да внуши на варненци, че някой друг, а не лидерът на „Демократична България“ в града, Нелко Начев унищожава гората в „Коджа тепе“. (вижте повече ТУК)

 

текст


Очакваме да видим, дали този път г-жа Николова ще прояви, така горещо декларираната си „гражданска съвест“ и ще се извини на гражданите на Варна.

 

Лично мнение: Спас Начев