Съветници от групата на ПП ГЕРБ в ОбС Варна се срещнаха с представители на „Карин дом“

ВАРНА новини лого

На днешната работна среща, в която взеха участие съветници от групата на ПП ГЕРБ в ОбС Варна и представители на „Карин дом“, бяха обсъдеени текущите предизвикателства и успехи на доставчиците на социалните услуги и работата в условия на пандемия. Заради забележителните си постижения през изминалата година организацията е получила награда от Европейския социален комитетт за „Европейска солидарност“ за усилията в предоставянето на услуги към децата със специални потребности и техните семейства.

По време на срещата бяха представени част от новите инициативи на Фондация „Бебешка кутия“, в партньорство с Фондация Кахане за подккрепа на новородени, по която от лятото на 2021-ва до лятото на 2022-ра ще бъдат подкрепени 1000 семейства в град Варна, с продукти от първа необходимост и съвети от консултантите на „Карин дом“.

С увереност, от организацията, са насочили поглед и към новия терапевтичен център на Карин дом, чиийто строеж ще започне през месец март и ще помогне на екипът на фондацията да подкрепя повече деца и семейства.

В срещата, която е поредна от такъв характер преди приемането на бюджета на община Варна, взеха участие председателят на комисията по „Социални дейности и жилищна политика, д-р Лидия Маринова и членовете на комисията Милена Димова и Йорданка Проданова.

ВАРНА новини

проект на сградата "Карин Дом"