Чужденци и многодетни майки в MasterChef

ВАРНА новини лого

Снимка: MasterChef

Чужденци, влюбени в България, ще се опитат да си извоюват място в MasterChef тази вечер с ястия от родните им страни.

Освен талантливи участници от далечни дестинации, на кастинга ще се борят българи, прекарали част от живота си в чужбина. Пред Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу те ще представят специфични вкусове и техники, усвоени зад граница.

Многодетни майки, които всеки ден се доказват пред най-взискателните дегустатори – техните деца, също ще се постараят да прескочат високата летва.

Към бялата престилка, която е билет за състезанието, ще се устремят и хоби-готвачи с мисия. Някои от тях се опитват да променят живота на околните, други – да обърнат на 180 градуса собствената си съдба.

През този сезон кастингът за „MasterChef“ е под формата на директни битки между кандидатите за славата, които са групирани в различни кулинарни категории.

Сред главните герои в предстоящите сблъсъци ще бъде семпъл, често подценяван продукт от животински произход, който обаче неведнъж се е оказвал препъникамък по пътя към кулинарния Олимп. Различните видове риба също ще тестват подготовката и уменията на участниците. Голямото предизвикателство ще бъде да запазят и подчертаят вкуса на морските дарове, а не да го променят.

dnes.bg