Сачева посочи колко са запазените работни места по мярката 60/40

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук, Министерство на труда и социалната политика.

„884 млн. лв. са изплатени по мярката 60/40, като средствата са помогнали за запазването на 300 000 работни места. С мярката за запазване на краткосрочната заетост за секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и „Туризъм“ сме съхранили още 31 000 позиции, като сме превели над 35 млн. лв.

Министерството на транспорта е подпомогнало общо 580 автобусни превозвачи с близо 30 млн. лв.“. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, която посети предприятия в Добрич и региона, подпомагани чрез мерките за запазване на заетостта.

По време на срещите в региона министър Сачева подчерта, че се работи и в посока облекчаване на работодателите откъм покриване на транспортните разходи на служителите от и до работните им места, предадоха от Министерството на труда и социалната политика във Фейсбук. За целта предстои да се създаде фонд през Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

„Това ще даде възможност средствата на предприятията да се преразпределят по други пера, сред които и увеличаване на заплатите на персонала“, посочи министър Сачева.