От плувната ни федерация се правят на умрели лисици за допинга

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

Никой състезател не е принуждаван насилствено да приема хранителна добавка. Това заявиха от Българска федерация по плувни спортове в официална позиция по повод разразилия се скандал с положителните допинг проби на трима национални състезатели.

„Стоим твърдо зад тримата състезатели и ще окажем всякакво съдействие в процеса на установяване на истината. Никога в подготовката си или по време на състезания, никой състезател не е бил принуждаван да приема хранителна добавка насилствено. На всеки е предоставена възможността да се запознае със съдържанието на витамините и добавките на световно известните и доказани производители, които даваме повече от три години. До момента при извършени над 200 антидопинг проверки – както в подготвителен, така и в състезателен период, не сме имали проблем или положителна допинг проба“, заявиха от БФПС.

„Сигурни сме, че нашата програма за развитие на плувните спортове дава нагледни резултати. БФПС и щабът на националния отбор, ще изпълнят до край Олимпийската програма и ще осигурят на нашите състезатели необходимите условия за реализация на техния четиригодишен труд и сбъдване на мечтите им за достойно класиране и върхови постижения на Олимпийските игри Токио 2021“, се казва още в становището на федерацията.

dnes.bg