Застрахователят плати кредита на прегазената Юлия, върна парите на дъщеря й

ВАРНА новини лого

Юлия

Банковият кредит от 27 хил. лв. на убитата на пътя Юлия Ангелова е бил изцяло погасен от застрахователя на 19 март, съобщи „24 часа“. Компанията е превела и всичките 2440 лв. на 9-годишната дъщеря на жертвата, които тя преди това бе платила под формата на вноски.

Ангелова бе прегазена на пътя край Созопол, докато се прибирала пеша, след като била на заведение в края на юли м.г. Шофьорът избяга. Тя оставила кредит от 27 хил. лв., по който има застраховка „Живот“.

Вместо да го погаси веднага, застрахователят поискал данни била ли е младата жена пияна, тъй като при смърт, причинена пряко или косвено от алкохол, не е длъжен да плаща. При фаталния инцидент обаче Ангелова е пешеходец и вината за смъртта категорично е на шофьора на колата.

„Разбрах случайно. Отидох в банката днес и ми казаха, че е погасен в петък и дори вече е заличен“, разказа бившият съпруг на Ангелова и баща на детето им Цветелин Цеков. Той допълни, че ден по-рано фирмата е превела на дъщеря му парите по внесените преди това вноски.

dir.bg