Скандал! Еко организация скочи на ДеБъ във Варна

Колаж.

Колаж vestonosec.net

Як скандал разтресе ДеБъ във Варна, след яростна атака от екологичната организация „Варна диша“!

Разпрата бе провокирана от пост във фейсбук на Свилен Стойчев, активист на „Варна диша“, който подпука Желязко Каракашев – собственик на ресторант в Морската градина. Спорът е свързан с достъпа на автомобили в парка. „Варна диша“ иска тотална забрана на колите, а хората на Радан Кънев, сред които е и Желязко Каракашев, защитават тезата, че в парка трябва да могат да се движат автомобили.

Онлайн тупаникът буди озадачение, тъй като Свилен Стойчев лично е брандирал снимката си с номера на ДеБъ, а в поста си яростно атакува коалицията на Христо Иванов – Маджото.

Желязко Каракашев бе част от инициативния комитет, който издигна преди години Чавдар Трифонов за кмет на Варна. По време на кампанията и Чавдар, и Радан Кънев, и Желязко Каракашев яростно бранеха интереса на собствениците на имоти и ресторанти в Морската градина. Те настояваха за пълен достъп на автомобилите в парка, въпреки желанието на варненци това да бъде ограничено, поради което им лепнаха прякора „кебапчиите“.

По-късно стана ясно, че Чавдар Трифонов обитава тузарски апартамент в Морската градина, в палат живее и бивш шеф на скандалната банка КТБ, гравитиращ около ДеБъ, един от спонсорите на партията.

Това е пореден скандал в коалицията във Варна. Остра реакция първо предизвика спуснатия от София водач на листата – певецът Стоян Михалев. В момента срещу него се води яростна тиха война за преференции от Стела Николова, която остана трета, и от Стелиян Севастиянов – човек на Иван Костов и на неговото протеже Добрин Митев – бивш областен управител на Варна, който загроби града през 90- те години.

vestonosec.net

Купуването и продаването на гласове е престъпление.