Ива Николова: Защо Радев 11-и ден мълчи за руските шпиони

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

11-и ден от началото на гробовното мълчание на Румен Радев за разкритите шпиони, работили в полза на Русия.

Нали така отмерваха дните на вакханалиите под юмрука на тоя обитател на президентството?

Значи така трябва да се отмерва и продължителността на неговото мълчание за заловените и оставени в ареста шестима шпиони, продавали интересите на държавата си на чужда страна.

Тъй че: 11-и ден от гробовното мълчание на Румен Радев за разкритите шпиони, работили в полза на Русия.

Дори не го чуваме да хленчи, че прокуратурата на му дава достатъчно основания да смята разкритията й за достоверни.

Може би защото прокуратурата очевидно дава РЕАЛНИ основания, щом шпионите са оставени в ареста на две съдебни инстанции.

Иначе, колко му е на съдът да ги пусне? Обаче не ги пуска – значи има основания. И Радев мълчи.

Дали пък тези 11 дни снишаване не са функция от факта, че усърдно отброяваните дни на вакханалиите в столицата миналото лято не започнаха точно с ареста на президентския съветник Илия Милушев?

У когото бяха намерени документи с висока степен на секретност, каквито не би трябвало да държи в кабинета си. И който бе прибран на разпит от военната прокуратура, а не от Иван Гешев, както се опитват да внушават някои. И за когото се разбра, че се е срещал в конспиративна квартира около центъра на София и е предавал някому тази строго секретна информация.

Румен Радев и тогава не каза нищо по случая. Просто излезе от президентството с вдигнат юмрук като един шумкар от мандра и се провикна: „Мутри вън!“, за да насъсква тълпите.

Източник: ПИК