Нова предизборна атака! ДеБъ и Хаджигенов ползват доклад на САЩ за прокарване на гей бракове, мигранти и правата на цигани и македонци

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Нова предизборна атака срещу кабинета на Бойко Борисов опитват да спретнат по късна доба уличните опозиционери от агитките на Мая Манолова в унисон с ДеБъ, видя ПИК. Синхронното мероприятие не е първото и не е изненадващо, тъй като двете формации вече не крият, че планират да се съюзят след вота с надеждата да получат мандат да управление от Румен Радев, под чиито юмрук безчинстваха цяло лято.

Този път уличните опозиционери ползват опорките от дежурния годишен доклад на САЩ за състоянието на човешките права за 2020 г., който се прави за всяка държава. Както винаги досега либералните сили зад Океана наблягат на правата на малцинствата, като конкретно България е критикувана, че не дава извънредни свободи на гейове, мигранти и цигани.

Най-скандалното обаче е, че има редица намеци по отношение на т.нар. македонско малцинство, за което в европарламента предателски срещу България гласуваха евродепутатите на ДеБъ и БСП – Радан Кънев, Елена Йончева и сие. Докладът на САЩ преповтаря опорките на либералните евродепутати, според които България трябва да узакони гей браковете, да признае македонското малцинство и да приеме третия пол. А мигрантите и циганите да имат повече права, само защото са малцинства.

Уличните опозиционери, сред които очаквано и видният защитник на гейовете Николай Хаджигенов от агитката на Манолова и активисти на ДеБъ, побързаха да опитат да използват доклада като опорка за атака срещу правителството преди вота, надапайки кабинета. Пропускат обаче освен да разкрият да разкрият и истината за същността му. Крият се зад кухи фрази като правата на човека, но не казват, че САЩ най-много критикуват в доклада любимата им съдебна система и зависимите корпоративни медии от кръговете на различни подсъдими олигарси.

Според документа именно това е най-големия проблем на България – гордостта на Манолова, която все се хвали как съдът отсъжда в нейна полза, а през последните месеци магистратите пуснаха и оневиниха един куп олигарси, вкючително собственици на медии, заради което критиката на САЩ към съда не е никак необяснима.

Няма как да не припомним и безпрецедентния случай, когато САЩ обявиха именно представител на съдийската гилдия – Андон Миталов, за персона нон грата и го обвиниха в корупция, а любимият на ДеБъ и Манолова шеф на ВКС Лозан Панов побъзра да потули случая и магистратът още не е отстранен.

Същото касае и свободата на медиите и на САЩ не е убегнал фактът, че не малка част от от изданията у нас са зависими от корпоративните интереси на собствениците си. Бърз поглед в изданията на подсъдимия Иво Прокопиев, газовия бос Сашо Дончев и още един куп грантови медии, веднага показва това. 

В доклада е посочено ясно,че България е демократична страна със свободни и честни избори. Изброените са и независимите власти и критиките касаят единствено правата на различните, което веднага бе използвано манипулативно от опозиционерите в предизборната ситуация. 

Според ежегодната сводка на САЩ за правата на човека, България има какво да подобри относно „връщане на бежанци или лица, търсещи убежище; престъпления, включващи насилие или заплахи с насилие над роми; насилие над деца; и престъпления, включващи насилие или заплахи за насилие, насочени към лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални, транссексуални и интерсексуални лица“. Това ясно показа какви човешки права според САЩ не спазва страната ни – неприемливите за изконните християнски ценности. 

За сметка на това ясно е казано, че имаме успехи в разследване на овластени – отбелязва се като добра тенденция, че властите са предприели стъпки за преследване и наказване на длъжностни лица, извършили нарушения на правата на човека, но либералните сили настояват за повече права на въпросните групи от малцинства и различни полове.

Това не е изненада, имайки предвид политиката на новата администрация на Джо Байдън, който назначи трансджендъри на висши позиции и веднага се зае да брани правата на гей малцинствата. 

ПИК

Купуването и продаването на глакове е престъпление.

Още по темата: „Докладът“ на Държавния департамент иска македонско малцинство, повече права за роми и ЛГБТИ