Пороите свлякоха кал по новостроящата се рампа към АМ „Хемус“. Проблемът веднага е отстранен

Рампа АМ "Хемус"

Снимка "ВАРНА новини"

Фирмата изпълнител на новостроящата се пътна рампа от бул. „Атанас Москов“ към АМ „Хемус“ е взела незабавни мерки за почистване и обезопасяване на участъка, в който се е свлякла кална маса поради проливните дъждове. Това съобщи за Varna24.bg Николай Пашов, изпълнителен директор на фирма „Хидрострой“.

„От проливните дъждове снощи и днес се е свлякла земна маса зад подпорната стена, която е паднала на тротоара и една част на платното, което води към рампата. Калната маса е събрана, почистена, извозена и пътното платно ще бъде измито от калта и до половин час всичко ще е нормално. Трябва да подчертаем, че на обекта е приключила само пътната част. Остава да се изпълняват допълнителни работи по укрепване и озеленяване, които ще бъдат изпълнени. Има предвидени мерки за обезопасяване чрез допълнителната работа по вертикалната планировка и озеленяването, които да гарантират устойчивостта на ската“, коментира Пашов.

И допълни: „Всичко до момента е изпълнено съгласно нормите и не смятам, че платното е тясно или тротоара широк. Трябва да се шофира съобразно допустимите норми на правилника за движение по пътищата и няма да има проблеми.“

„Смятам, че тази връзка с магистралата е много полезна, освен това подсигурява и слизането към града от обектите, които са в началото на АМ „Хемус“, трафикът ще бъде сериозно облекчен“, завърши Николай Пашов.

ВН

Още по темата: Вижте строежа на пътната рампа между ул. „Атанас Москов“ във Варна и АМ „Хемус“ (СНИМКИ)