Значение на татуировките и как влияят на съдбата ни

ВАРНА новини лого

Снимка: Туитър.

Татуировките съществуват от хилядолетия. Според древните традиции всяка рисунка върху тялото има сакрално значение, в зависимост от изображението на нея, цвета и мястото, на което е нарисувана.

Всеки, който реши да си направи татуировка, има конкретна цел. В повечето случаи зад желанието му стоят психологически и поведенчески мотиви. Но истинското значение на татуировките се крие много по-дълбоко.

Ето какво означават татусите според местоположение и изображенията на тях, и как променят съдбата ни.

На главата

В този случай човек се стреми да спечели признание и да стане значим, но често не успява.

На врата

По този начин човек се опитва да демонстрира, че притежава знания и умения, недостъпни за другите. Той смята себе си за изключителен.

На ръката

Тази татуировка е израз на неразбирането на нечии мисли и действия. На дясната ръка се тълкува като открито желание за открояване сред тълпата.

На гръдния кош

В случая се приема за изразен протест, желание за нарушаване на общоприетите норми и установяване на собствени правила.

На корема

Чрез нея човек изразява желанието си да се сдобие с материални ценности. Но влиянието на този татус се изразява в ограничаване на личните възможности.

На гърба

В случая човек иска да изпъкне с проява на оригиналност в общуването с противоположния пол. Но зад това се крие несигурност в партньора и постоянно търсене.

На задните части

Чрез тази татуировка човек заявява желанието си да спечели признание в обществото. Но тя всъщност издава ниско самочувствие.

По интимните части

Подобен татус е знак за открит конфликт с партньора. Зад него се крие желанието за постигане на хармония в личния живот.

На крака

Тази татуировка разкрива нуждата от подкрепата на околните и постоянно търсене на правилния път. Важно е да разберете, че невинаги, след като сте направили татуировка върху определена част на тялото ви, промените настъпват веднага. Вероятно това ще се случи в по-далечен период.

Ето какво е значението на някои изображения:
Кръст в кръг – активност и постигане на целите.

Орнаменти на ръката или крака – предприемане на необходимите действия за постигане на целите.

Цветя – фантазия във връзките и възможен вътрешен конфликт; не е подходяща за жени.

Религиозни символи – имат отрицателен ефект; човек става по-авантюристичен и започва да предприема необмислени действия.

Ръце, кръстосани в молитва – необходимост от подкрепа.

Лице – необходимост от саморазвитие и фокусиране върху собствените цели.

Пеперуда – символ на прераждането, който може да се тълкува по различен начин в съответствие с характера на човек.

От iWOMAN.BG