Ревизоро: Бургас и Варна няма да се притесняват от безводие поне 2 г.

Ревизоро

Снимка БГНЕС

Радостни новини за цялото Черноморие, ще има вода и за Бургас, и за Варна. Язовир Камчия е пълен. Това каза каза министърът на екологията Емил Димитров-Ревизоро по време на посещението си днес в града ни.

Той поясни, че през юли и август от министерството са били притеснени, че за Бургас няма да има вода заради сушата, но сега имало дори повече от нужното, достатъчно за поне две години.

Днес Димитров, придружен с инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на ВиК-Бургас е направил проверка на язовир „Камчия“.

Направихме и изпитание на основния изпускател, когато е най-пълен язовира, за да видим в какво състояние е. Годен е, работи, изпуска вода. Всичката вода, която е в повече и прелива от яз. „Камчия“, отива в язовир „Цанево“, защото е нужна за промишлеността. С инж. Генев посетихме и работата по язовирите „Ахелой“ и „Порой“. На вторият се прави много голям ремонт на стената, за да може години наред бургазлии да имат резерви от вода. Така в тях ще се съхранява вода, която ще е достатъчна за една година в Бургас“, каза още той.

burgasnews.com