Манолова надмина Сидеров: Ще проверява концесиите за злато и цветни метали

Мая Манолова и Отровното трио.

Снимка БГНЕС

Освен концесията за Летище София от „Изправи се! Мутри вън!“ ще проверят още концесиите, свързани с добив на подземни богатства. Това заяви на брифинг на площад „Славейков“ Мая Манолова, цитирана от БНТ.

От „Изправи се! Мутри вън!“ вече са готови с проекти за решения и имат готови законопроекти. Първият проект за решение ще бъде за създаването на Комисия по ревизията, уточни Мая Манолова.

По думите ѝ, тя ще се заеме на първо място с „черните каси на властта“ – автомагистрали, държавния ВиК холдинг, държавната петролна кампания, предприятието за управление на язовирите, за да се провери дали е отклоняван обществен ресурс.

От партията ще направят и проверка на националната програма за енергийна ефективност заради получавани сигнали за отклоняване на средства в процеса на санирането.

„Българските граждани отредиха на „Изправи се! Мутри вън! значимата роля да бъдем парламентарен омбудсман, да бъдем парламентарната група на гражданите, затова първите парламентарни проекти ще бъдат насочени именно към тях, към българските избиратели и за изпълнение на ангажиментите, които поехме в рамките на предизборната кампания“, каза Манолова.

Тя уточни, че ще бъдат проверени и всички решения на Министерския съвет през миналата година за определяне на средства по различни пера, за различни сектори и за различни общини.

„Също така ще проверим големите обществени поръчки. Ще направим конкретни предложения за промени в Закона за обществените поръчки. А също така и концесиите. Освен концесията за Летище София ще проверим и концесиите, които са свързани с добив на подземни богатства – това са концесиите за злато, цветни метали, кариерите“, каза още Манолова.

tribune.bg