Екатерина Захариева обяви голяма новина! Ето какъв кабинет ще предложи ГЕРБ и ще бъде ли Борисов начело

Екатерина Захариева

Снимка: МВнР, официален сайт.

Резултатите са много показателни, с втората политическа сила имаме осем процента разлика. В сравнение с изборите през 2017 г. разликата с втория беше 5%. Това каза пред БНТ вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

Благодаря на всички, които гласуваха и благодаря на нашите избиратели, каза още Захариева.

Тя отново припомни, че това е пета поредна победа на ГЕРБ на парламентарни избори.

В пандемия имахме със 100 секции повече в чужбина. Франция отмени техните изобри, но разреши провеждането на нашите, възмути се Екатерина Захариева на опорките на БСП и други партии, че в чужбина изборите са били проведени в организационен хаос.

„Някои партии се обявиха за победители. Е, как така, хем са победители, хем изборите са били манипулирани?“, продължи темата тя.

„Това ще бъде кабинет от хора в нашата партия. Ние имаме достатъчно експерти“, коментира лаконично Захариева какъв кабинет ще предложат от ГЕРБ.

„Да, ще предложим кабинет на ГЕРБ. Ние показваме отговорност, ние подаваме ръка“, отсече тя.

„Премиерът е показвал, че иска да бъде обединител и има сериозни намерения да обърне внимание на партията. Нямаме обсъждани имена. По-скоро ще предложим кабинет с друг министър-председател. Той днес отново подаде ръка“, каза горещата новина Екатерина Захариева.

Тя каза и още, че от ГЕРБ биха подкрепили с десет или повече депутати кабинет, предложен от партията на Слави Трифонов.

Нито се плашим от служебен кабинет, нито от предсрочни избори, отсече Захариева.

ПИК