Генерала благодари на здравните работници

Генерал Мутафчийски

Снимка: Фейсбук, ВМА.

„На здравните работници: БЛАГОДАРЯ! На 7-ми април отбелязваме Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник!“, това заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в съобщение, разпространено от ВМА.

„Будители, герои, воини, спасители – трудно е да се обобщи с една дума подвигът на всички здравни работници и каквото и да кажем, ще бъде недостатъчно за това, което всички вие, колеги, направихте през последната година“, обръща се към колегите си ген. Мутафчийски. Той отбелязва, че отминалата година е била изпълнена с тежки изпитания за медиците ни, но и с много поуки.

„Затова казвам огромно „Благодаря!“! Благодаря за Вашата титанична работа. Благодаря за издръжливостта и лоялността към професията. Благодаря за всеотдайността, духовната щедрост, за смелото и безкористно изпълнение на професионалния дълг. Да спасяваш животи означава да бъдеш предопределен от съдбата. Желая ви да сте здрави, все така задружни и да дарявате надежда“, добави той.

„За съжаление, коварната болест не пощади част от нашите колеги –  над 120 лекари, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки загубиха живота си, спасявайки други. Дълбок поклон!“, завършва обръщението си генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.