Кметът на Перник: Лицемерието в БСП доведе до краха на изборите

Станислав Владимиров и Корнелия Нинова.

Станислав Владимиров и Корнелия Нинова. Снимка "Фейсбук"

Много тежка загуба, много тежък момент за нашата партия и за България. Има риск ние да освободим терен в лявото политическо пространство и там да нахлуят политически караконджули и популисти, които да влязат във властта и тогава не ми се мисли какво предстои пред България. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров в сутрешния блок на БНТ.

По думите му, БСП и в добро, и в лошо е защитавала интересите на нашата страна.

„Лицемерието в БСП доведе до този резултат“, подчерта той. „Аз предупредих, че ние ще катастрофираме на тези изборите и за съжаление се оказах прав. Когато си заравяш главата в пясъка и слагаш розови очила, резултатите са такива, каквито са“, посочи Владимиров. Според него оправданията в БСП будят само подигравка и изглеждат като футболните отбори, които като излязат на международна сцена все някои им пречи.

„По време на протестите миналата година ние изчезнахме, нас ни нямаше и не усетихме новите искания на протестиращите и се затворихме в себе си с вътрешнопартийните борби“, изтъкна Владимиров. Той е на мнение, че оставка на Корнелия Нинова щяла да реши част от проблема, но нямало да го задълбочи. „Корнелия Нинова имаше 5 години да управлява тази партия, а сега ние изглеждаме като някакъв ретро автомобил, който се опитваме да слагаме някакво модерно покривало, но съдържанието вътре е изключително ретро“, категоричен беше Владимиров. 

Кметът на Перник смята, че част от резултата на изборите е гавра и унижение към президентството. Той не се вижда като нов лидер на БСП, защото има ангажимент към перничани, а и не вижда, че самата партия е готова да го избере за председател, защото е много критичен.

Владимиров призова БСП час по-скоро да издигне кандидатурата на Румен Радев за втори мандат като президент на България.

„Ако ние отидем в това състояние на следващи предсрочни избори, изборът ще е още по-тежък и това е лошо за БСП и за България, предупреди Владимиров. В неделя избирателите поискали да срутят настоящия модел на управление, но какво правим оттук нататък. За това кметът на Перник се надява да има по-малко его на политиците в България. БСП много подценяват избирателите“, каза още кметът на Перник, според когото самата изборна програма на партията била доста трудна за четене. Той лично видял много по-смислени леви послания в програмата на „Да, България“.

ПИК