Специален стол ще носи името на Татяна Лолова в Сатиричния театър

Стола в Сатиричния театър.

Снимки БГНЕС

Tатяна Лолова вече има специално място в салона на Сатиричния театър. Табелката с името й закова на кресло номер 1 директорът на театъра Калин Сърменов, съобщи БГНЕС. Той каза, че започналата традиция, столове в театъра да носят имената на големите ни актьори продължава, защото за тях трябва да се говори и да не забравяме, че ги е имало.
 
„Живеем в едно време на такава скорост на случките, с такава бързина всичко се променя, че като че ли важните неща много лесно минават покрай нас и вероятността да ги пропуснем е огромна. Затова е наша задачата да си пазим паметта и хората, които са ни дали всичко от себе си, и които са ни научили“, заяви той.

Директорът на театъра сподели още, че Татяна Лолова е първият актьор, който подписва договор със Сатиричия театър и това е забележително.
 
„Това са енергийни взривове. Затова ми се иска хората да продължим да ги пазим и да ги развиваме, те да бъдат пътеводната ни светлина“, добави директорът.
 
Сърменов обяви, че съвсем скоро посетителите на театъра ще могат да се запознават с историята на бележитите ни актьори с помощта на QR код, който ще ги отвежда до любопитната информация, снимки и видеа.

„Подготвяме една добавена реалност с QR код и всеки, който седи на тези места и гледа представление в Сатиричния театър, докато започне представлението, да сканира кода – да види снимки, да види части от техни представления, за да може да придобие представа какво се е случило, кои са те, какво са дали от себе си“, обяви Сърменов.

На събитието присъстваха близките на Лолова, която почина през март 87 години.

Стола в Сатиричния театър.

Снахата на Лолова Нели Светославова благодари за инициативата на Сатиричния театър, чрез която пазят жива паметта както на Лолова, така и на колегите й от „звездния отбор“. Тя разказа още, че радиото първо е чуло гласа на Татяна Лолова, както и че тя дълго време е работила за него и много приятелства е създала там.

„Тя е явление, тя е докосната. Тя беше човек, който направи много за духа на българина. Да бъде в паметта и в сърцата ни. Нейният ред в театъра беше девети. Първите места са за всички, които са работили с нея, които са вървели ръка за ръка, на които сме се радвали, които са ни издигали духовно и са ни правили по-човеци“, заяви Светославова.
 
Днес Сатиричният театър отбелязва и 64 години от откриването си.

dnes.bg