Хванаха се за гушите! Манолова и Дончева в дует срещу Хаджигенов: Може да не е част от парламентарната група

Колаж.

Колаж ПИК

Разпадът при „Мутрите“ на Мая Манолова започна още преди да са прекрачили прага на Народното събрание, видя ПИК. Взелите малко над 4% от вота на изборите, започнаха жестоките битки за постове и договорки три дни след след изборите.

След изказването пред БНТ на Николай Хаджигенов сутринта, че е готов да се жертва за министър в името на благото, а и че задължително им трябват гласове на БСП, ДПС или ГЕРБ, Мая Манолова побърза го отлъчи.

На нарочна пресконференция, тя й дружката я Татяна Дончева, дадоха да се разбере, че женска ръка управлява въпросната формация „Мутри“ и, че никой не може да си надига главата и да изразява свободно мнение.

„Ако някой бленува за министър с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС, няма място в нашата група. Изразеното от Хаджигенов мнение по националната телевизия е негово лично мнение, което не ангажира ИСМВ. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията заедно с мен до провеждане на изборите Предстои да се сформира парламентарната н група, която ще избере свое ръковдство и говорители, които ще изразяват мнението на групата. Не е задължително Хаджигенов да е част от групата, особено ако смята да става министър с подкрепата на тези партии. Нито един депутат, който си позволява да води пазарлъци, няма да е част от нашата група“, заяви Манолова в дует с Татяна Дончева, която поклащаше глава в съгласие до нея.

Така човекът, който носеше ковчези, замеряше герба с прашка, изхвърли една дузина яйца и какво ли още не, бе порицан пред всички, че търси подкрепа за министерското си място, заради което стана пределно ясно, че се е раздавал толкова цяло лято.

Още по-странно беше признанието, че Манолова или Дончева не са разговаряли с Хаджигенов преди да обявят решението си пред медиите. Татяна Дончева опита да смечки тона на Манолова, която ръкомахаше в типичния си стил, като заяви, че трябва да се даде толеранс на „новите“ в политиката от поне 100 дни, защото не знаят как да говорят и какъв ефект имат думите им.

Каква ще е съдбата на Хаджигенов и депутатското му място още не е ясно, както и това на хората в листите, защото по думите на Манолова не се знаело въобще кой ще стане народен представител.

ПИК

Още по темата: „Бесовщина“ по Хаджигенов: Готов съм да се жертвам за министър