По думите му, при сблъсъка на цистерната и движещия се пред нея ТИР последвал пожар, който обхванал цистерната. По данни на пожарната, камионът цистерна е пренасял бензин, а шофьорът – чужденец, е изгорял.

Инцидентът стана тази сутрин, около 7.30 ч., на седмия километър на магистралата. 

Междувременно прокуратурата вече е образувала досъдебно производство за нарушаване на правилата за движение, вследствие на което има и загинал. 

Разбира се, на този етап не можем да кажем каква е причината за инцидента. Възможно е например да е прилошало на водача. Възможно е да е заспал, а е и възможно да е бил засечен от друг автомобил. Движението на цистерната е било съмнително и необичайно, която в последствие се е запалила и по първоначална информация е изгорял и нейния водач. Информацията от преди малко е, че той е чужд гражданин„, каза още заместник-градският прокурор.

Свидетели разказали, че цистерната се движела необичайно, след което ударила ТИР-а пред нея, който е със сръбска регистрация.

На място продължават огледите, като се очаква движението в посока София да бъде пуснато скоро. Трафикът в посока Пловдив обаче ще бъде възстановен едва, след като приключат всички процесуално-следствени действия.

dir.bg

Още по темата: Сблъсък на два ТИР-а на магистрала „Тракия“, единият гори