Премиерът Борисов в Рилския манастир: От 31 многомандатни района ние имаме спечелени 24, но си мълчим (ВИДЕО)

Бойко Борисов и храма.

Източник ПИК

Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция в страната. Министър-председателят е заедно с финансовият министър Кирил Ананиев и регионалният зам.-министър Николай Нанков. Борисов уточни, че вчера на правителственото заседание са отпуснали толкова средства, колкото са поискали от светата обител, заради загуби от свлачището, което беше затворило пътя. 

„Това ни е силата, когато имаме проблем да го решаваме. Сега ще решим и проблема с БТА, където отпуснахме близо 3 милиона лева, за да може информацията да е безплатна, а информацията да е достъпна и за малките медии, които не могат да си позволят да плащат“, заяви премиерът Бойко Борисов. Поводът е, че на място е и директорът на БТА Кирил Вълчев, който правел дарения за манастира и често го посещавал.

„Забранил съм за казват бройката, защото са стотици на ново изградените църкви и манастири, но всичко това правим за Господа“, заяви премиерът. 

Игуменът на манастира се възмути от това, че през последните седмици се правят внушения колко пари се дават за Рилския манастир, което е недопустимо предвид, че повече от 43 години нищо не се е правило. 

Двамата обсъдиха и политиката, като Борисов отчете, че ГЕРБ са взели 24 многомандатни района, а втората партия едва три. „С един или два района да имаш претенциите да имаш, че си взел 31 е странно“, заяви премиерът. 

ПИК