Рецепта на деня: Бъркани яйца с моркови и лапад (от тефтерчето на баба)

Източник Илиана Първанова, gotvach.bg
Продукти:
3 бр. големи яйца
15 – 18 средно големи листа лапад
3 – 5 стръка свеж джоджен
½ връзка пера зелен лук
1 – 2 бр. моркови
3 с.л. царевично брашно
1 с.л. царевично нишесте
½ к.ч. вода
2 – 3 с.л. олио
сол, червен и черен пипер – на вкус
Приготвяне:
Рецепта за бъркани яйца, в която бързо можем да включим свежите и пресни листа лапад, от който има в изобилие.
В купа удобна за разбъркване, сипваме нарязаните на ситно лападови листа, перца пресен лук и свежи листа джоджен. Добавяме 3-те яйца, настърганите моркови, 3 пълни супени лъжици царевично брашно и 1 равна с.л. царевично нишесте. Подправяме с млян черен пипер, червен пипер и хималайска сол. Разбъркваме старателно прибавяйки половин к.ч. вода.
В голям керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме 2 – 3 с.л. от слънчогледовото масло. Сипваме яйцата с нарязаните зеленчуци и разбъркваме, така че да се получат равномерни на големи парченца. По желание за няколко минутки може да поставим капак върху тигана, за да може хубаво да се сготвят съставките.
Поднасяме пролетното ястие – бъркани яйца с моркови и лапад, още топло за обяд – по желание украсено с пролетни цветя.
Добър апетит!