Румен Ненков: Радев извика Мутри вън, но не спря скъпите им коли да блокират Орлов мост

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

„Резултатите от изборите не са неочаквани, но тепърва хората ще разберат какво са избрали“, това каза по Нова телевизия Румен Ненков, бивш конституционен съдия и член на ЦИК.

Относно призива на Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание той изрази мнение, че в момента това не е възможно да се случи и сподели, че не е участвал в изработването на проект за нова Конституция на ГЕРБ, но е давал съвети по няколко глави.

Юристът подчерта, че някои от промените, които се търсят, могат да се извършат от Обикновено народно събрание и даде пример, че въвеждането на мажоритарна изборна система в два тура може да стане и сега.

Румен Ненков не вижда много нови лица в току-що избрания парламент и подчерта, че би подкрепил всеки млад човек с идеи, които водят до положителни промени.

Румен Радев излезе и извика: „Мутри вън!“, но забрави да прочете книгата на неговия юридически съветник проф. Мария Друмева, където се очертават границите на личните и колективни конституционни права. И не реагира, когато мутрите със скъпите коли блокираха Орлов мост и пречеха да стигнем до болните си майки, каза Ненков.

ПИК