Британската полиция търси с хеликоптер 17-годишен български тийнейджър

Колаж.

Колаж ПИК

Полицията издирва 17-годишния Пламен Гандев, който живее в Англия и е изчезнал от домашния си адрес. Полицията на Девън и Корнуол отправи спешен призив за откриването на младежа, който е видян за последно в събота, 10 април, съобщават местни медии. 

Полицията използва хеликоптер, за да се опита да го открие и призова всеки, който знае къде се намира, да осъществи незабавен контакт с униформените.

Пламен е описан като бял мъж, висок, с тъмна коса. Полицията твърди, че не е известно с какво е бил облечен тийнейджърът, когато е бил видян за последно.

В изявление полицията на Девън и Корнуол се казва: „Полицията е загрижена за състоянието на Пламен Гандев, който е изчезнал от домашния си адрес“. 

Сестрата на изчезналия тийнейджър призова хората да разпространят вестта за изчезването на брат й, който е учил в колеж в Южен Девън.

Стела Гандева заяви, че изчезването му не е характерно за нейния „срамежлив“ брат.

„Искам колкото се може повече хора да го търсят“, каза тя и допълни, че „вече повече от 36 часа го няма“. 

Стела призовава хората да погледнат в задните си дворове, навеси или скрити пространства.

„Той има само телефона си в себе си и в момента батерията му е паднала. Полицията е претърсила стаята и багажа му, където е открила портфейла му и е установила, че той не носи нищо друго и няма начин да го проследи по някакъв възможен начин, какъвто е кредитна карта, например. 

Едно от местата, които семейството и приятелите търсят Пламен е Кокингтън, където наскоро почина приятел на Пламен.

Мащехата Андреа Бурсуц посочи: „Пламен е много щастливо момче. Той не би отишъл просто да се скрие. Не смятаме, че би напуснал района, където живеем.“

Превод: ПИК