Нова „партида“ пияни и друсани шофьори заловиха край Варна

кат

На 09.04.2021 г., около 15:00 ч. по пътя гр. Дългопол – с. Красимир е извършена полицейска проверка на л.а. „БМВ320“, управляван от 25-годишен мъж от гр. Дългопол, осъждан, известен на МВР. При направен полеви тест за наркотици е установено, че водачът управлява след употреба на наркотици – положителен тест за кокаин, метаамфетамин и марихуана. Задържан е за срок до 24 ч., случаят е докладван на прокурор при ТО Провадия – РП – Варна, образувано е бързо полицейско производство. След отпадане на основанието за задържане е освободен.

На 11.04.2021 г. , около 18:25 ч., в с. Долище е извършена полицейска проверка на л.а. „Пежо Партнер“, управляван от 40-годишна водачка. Установено е, че водачката управлява МПС след употреба на алкохол – 1,50 промила в издишания въздух. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободена.

На 11.04.2021 г., около 05:40 ч., в Южна промишлена зона е извършена полицейска проверка на л.а. „Опел“, управляван от 33-годишен водач. Установено е, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в срока на наложено му административно наказание за същото деяние. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане, е освободен.

ВН