Румен Радев: Няма да бавя указа за свикване на 45-ото Народно събрание

Румен Радев

„След като ЦИК обнародва имената на депутатите, ще издам указ за датата на свикване на Народното събрание“, каза президентът Румен Радев. Той беше засечен от репортери в зала 1 на НДК заедно с вицепрезидента Илияна Йотова преди премиерата на филма „Ханът и империята“. С прожекцията се отбелязва 40-годишнината от официалното откриване на НДК през 1981 г., където през същата година именно в зала 1 е представена за първи път трилогията „Хан Аспарух”.

„Нека видим обнародването на указа и ще вземем решение. Нямам никакво намерение да бавя и надявам се да имаме стабилно, оперативно правителство“, каза още Радев.

„Засилват се спекулациите от определени партии и това издава страх. Трябва да следваме стриктно условията на конституцията“, каза още президентът.

Радев не даде нито един конкретен отговор – той не каза коя е третата политическа сила, на която би връчил мандата, нито дали ще внесе проекта за конституция в това Народно събрание.

Утре трябва да излязат имената на избраните депутати, което означава, че президентът е готов да свика веднага 45-ото Народно събрание. 

ПИК