Доц. Антони Георгиев: Бойко Борисов се възстановява след артроскопската интервенция

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Мина операцията на премиера в оставка Бойко Борисов, който пострада по-рано днес по време на футболен мач. От УМБАЛ „Софиямед“ изнесоха информация за състоянието му. Интервенцията беше извършена от светилото в хирургията доц. д-р Антони Георгиев.

„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. д-р Антони Георгиев.

Бойко Борисов бе приет за спешна оперативна интервенция в УМБАЛ „Софиямед“. Той бе опериран по повод на травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач, от доц. д-р Антони Георгиев, един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

Припомняме, че това не е първата контузия на премиера в оставка. През 2017 г. Борисов беше опериран в столичната болница „Софиямед“ от ортопеда д-р Антони Георгиев заради поредните проблеми с менискуса на дясното коляно.

Това беше четвъртата операция на менискус на Бойко Борисов.

През ноември 2013 г. на същата интервенция бе подложено и лявото му коляно и тогава Борисов известно време ходеше в Народното събрание с патерици. Този път министър-председателят не е имал нужда от помощни средства, за да ходи.

Дори още в дните след операцията отново се върна на работа в Министерския съвет, имаше и публични прояви като например посещението на министър-председателя на Македония Зоран Заев.

Футболът е основната причина за проблемите с коленете на Бойко Борисов, разказва самият той.

БЛИЦ