ЧЕРВЕНИ ВОЙНИ! Станишев разби Нинова: Оправдава разгрома на изборите чрез лъжи и манипулации. Превърна БСП в средна, опростена, лидерска формация

Колаж.

Колаж ПИК

Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който беше изхвърлен от Корнелия Нинова от Националния съвет на БСП, остро разкритикува червената лидерка. В профила си във Фейсбук Станишев негодува от поведението на Нинова, която се опитва да оправдае разгрома на социалистите на изборите чрез груби лъжи и манипулации.

Ето какво още коментира лидерът на ПЕС за състоянието, до което Корнелия Нинова докара БСП:

Партийната лоялност не ми позволяваше до този момент да коментирам резултатите на БСП. Очаквах Националният съвет да даде ясен знак, че е разбрал посланието на избирателите на тези избори. Това не се случи. „Продължаваме напред!“

Днес стана очевидно, че разгромът на левицата на парламентарните избори ще бъде оправдаван чрез груби лъжи и манипулации. Чрез фейсбук постове на партийния лидер. Левият опит за политическо шоу.

Според Нинова, Борисов “ме е молел да я махна”. Задкулисно – от парламентарната трибуна. Е, не го послушах и днес тя е председател на БСП. И я моля да отговори на няколко въпроса, които вълнуват хората в партията.

Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС? А БСП трябваше да плати тази скъпа цена на изборите?

Какво налага превръщането на БСП от голяма, демократична и сложна партия в средна, опростена, лидерска формация?

Как като единствена опозиция губиш поредните избори и отблъскваш половин милион избиратели?

“Късно е, колеги, за китка!” Цитат от днес, от брифинга на ръководството на “Позитано” 20, с който Нинова нападна партиите на протеста. След всички опити на същото ръководство да се покаже като участник в протестите. Откривате ли политическа логика? Аз вече не откривам дори здрав разум.

ПИК