Харалан Александров с прогноза: Тъжно – влизаме в криза! Само Борисов може да изкара каруцата от реката…

Колаж.

Колаж ПИК

„Изборите смениха ролите. Актьорите в момента влизат в основните си роли. Борисов го прави много успешно. Защото той е бил в ролята на опозиция. Той ще критикува, ще казва успехите на своето управление“, обяви в ефира на БТВ антропологът Харалан Александров. 

„Всичко зависи от Борисов – от лидерството и възможността му да организира. Той с това ще се занимава и го заяви. Ние в момента сме в състояние на тягата на каруцата. Тази, които я изтеглиха – ГЕРБ лющят семки и се забавляват. Другите стоят и размахват камшика и чакат кой да я доизтегли. В тази ситуация е твърде вероятно каруцата да си остане в реката и следващият прилив да я отнесе“, поясни Александров. Той уточни, че само Борисов може да изкара каруцата. 

„Ако обичат да помолят възпитано Борисов да им помогне. Най-вероятно той ще откликне. Да си свърши работата. Той е в състояние, очевидно показва, че от него зависи да я свърши или не. Няма кой да я свърши. Съвършено ясно е, че те нямат компетентността да го направят“, каза още антропологът.

„Радев се държа доста успешно като арбитър. В момента си върши работата. Може да се окаже, че не е в състояние представителството да излъчи кабинет. Каза на най-мистичната партия – „Има такъв народ“, предстои да видим какъв е, да си поемат отговорността. Радев не се меси, защото всичко работи за него в тази ситуация. Виждаме невъзможност и комбинация между желание, тревожност и безпомощност в партиите на протеста. Те се скараха кой е по-голям протестър. Виждаме доста кавгаджийска култура“, каза Харалан Александров. 

„Много ми е тъжно. Смятам, че влизаме в криза. Следващите месеци най-вероятно ще разказваме за тези месеци и дни като за голяма драма“, прогнозира Александров.  

ПИК