Политологът доц. Стойчо Стойчев с ирония за новото ОФ: ДАНС се поема от Черепа, главен прокурор – Цветан Василев

Колаж.

Колаж ПИК

Политологът доц. Стойчо Стойчев написа ироничен коментар по повод новото ОФ, което се оформи в парламента. До този момент единственото искане на всички е да видят на живо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и да „изчегъртат“ първата политическа сила, спечелила изобирет. 

Ето какво написа Стойчо Стойчев: 

Разгърнатите (псевдо)политически маневри показват, че за да имаме едно истинско българско лято до 3 месеца конституиращото и нормализиращо мнозинство (165) ще работи ускорено по три направления:

1. Обединяване на ДАНС, ГДБОП и ДКХ в нова структура “Нове инститюшън”, за председател ще се избере незабавно Васил Божков;

2. Промяна в конституцията, която да въведе нови изисквания за заемане на дл. Гл. прокурор, които Ив. Гешев да не покрива. Освобождава се незабавно, а за нов гл. пр. след кастинг по 7/8 ще бъде избран Цветан Василев.

3. Божков и Василев с общи усилия да заловят Бойко Борисов и ГЕРБ, да ги изправят пред върховния трибунал за изправяне, демутрификация и ревизия в състав Тошко, Мая, Бабикян, Татяна, Ренета и Дионисий. Делото да се води в риалити формат по 7/8.

ПИК