Борисов за шпионските скандали: Нещата имат развитие, а Радев мълчи

ВАРНА новини лого

„Радев нито веднъж не се произнесе по „Навални“, президент на държава-член на НАТО не се е произнесъл и по шпионските скандали. Ние имаме общо изгонени 8 дипломати. Тази седмица ще има още развитие по шпионите, а той още не е заявил позиция – кандидатът за президент. Нас ни подкрепи целия западен свят и зад Океана.“ Така премиерът в оставка бойко Борисов коментира липсата на позиция по шпионските скандали на президента Румен Радев.

„Те нямат позиция, правителството да кажело. Ти заяви позиция – по принцип срещу шпионите, подкрепи чехите. Не се произнася…“, допълни Борисов.

„Казват да се погрижим за пенсионерите. Ние се грижим. Над 1 млрд. от бюджета за възрастните за една година и им даваме по 50 лв. цяла година, вдигнахме двойно пенсиите“, допълни той.

Борисов коментира и липсата на правителство. „ГЕРБ – хубав или лош, си извади министрите, но месец след изборите не знаем какво ще правят новите. Хвърлиха се веднага да правят комисии, да изслушват съдиите по делата. Аз им знам стила на тези хора, всичките са били при мен, защото са разочаровани, че не им дадох да правят това, което искат…“, коментира той.

И попита защо „толкова бързо искаха да върнем мандата, нали искаше вчера да даде мандата на втората партия, за да си обявят най-после министрите и премиера, а после не им го даде“.
„Един месец след изборите, ние не ги знаем кои са“, коментира Борисов.  

Tribune.bg