Доброволци в младежки проект обновиха спортна площадка в Аспарухово (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Още една инициатива във Варна беше осъществена по проекта „Обединени срещу агресията“, финансиран от Министерството на младежта и спорта и реализиран от варненската фондация „Владиславово“. Това е спортна площадка на бул.“Народни будители“ в район Аспарухово, която беше обновена със средства по проекта и с ентусиазма на участниците в него. Някогашното баскетболно игрище се беше превърнало в малко сметище. Доброволци от Фондацията почистиха района, подновиха оградната мрежа и положиха нова маркировка. След това беше опъната и мрежа за волейбол.

Районът около игрището е изцяло обновен. Обособени са два отделни къта, в които бяха засадени фиданки на липи и албиция, както и декоративни храсти, които с времето ще оформят хармонична и приятна среда за отдих на открито . Монтирани са нови пейки и цветни кошове за разделно събиране на отпадъци. Живущите наоколо не пестяха похвалите си към работата на участниците и доброволците на проекта и се присъединиха към инициативата най-вече с вода за поливане на новозасадените растения. В края на деня всички бяха единодушни, че ще продължат а се грижат за младите насаждения и за опазването на новите придобивки.

„Важно е да отправим благодарност лично към кмета на Район Аспарухово, г-н Ивайло Маринов и неговия екип, които подкрепят с разбиране реализацията на нашата кауза и целите на проекта от самото начало“ – каза при откриване на площадката ръководителят на проекта Радостина Петрова. „И занапред ще подкрепяме подобни инициативи, защото младите хора на Аспарухово заслужават по-добра среда и възможности за общуване чрез спортни занимания в свободното време“ – увери присъстващите Ивайло Маринов.

Този информационен материал е част от изпълнението по Проект “ Обединени срещу агресията“, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година, Направление 2 „Превенция на агресията сред младите хора (насилие, езика на омраза, дискриминация, расизъм и др.)“, съгласно Договор № 25-00-7/16.03.2021 и номер по Проект – НПИМД-Н2-Т3-113/2021.Изпъляван от Фондация „Владиславово“.

Съдържанието на материала е отговорност на автор – Фондация „Владиславово““, като Министерството на младежта и спорта не носи отговорност за начина на използване на информацията.

От Dnesplus.bg

Площадка в Аспарухово

Площадка в Аспарухово

Площадка в Аспарухово

Площадка в Аспарухово