Борисов призова симпатизантите на партията да не следват призиви за протести (ВИДЕО)

Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че на този етап продължава да няма ясното кога ще е прекратен мандатът му. Той коментира темата пред журналисти при посрещането на новата пратка от още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

„Всеки ден чакам. Всеки ден чакам да ни освободят. Не знам какво още искат да си направят. Всички знаят, че отиват на избори, а парламентът продължава да си приема разни работи. Това е най-краткият парламент, а нарочно ще го бавят още да приемат неща, които да задлъжнят бюджета. Без да казват откъде ще вземат парите. Внесли са си проектозакони за 7 млрд. за няколко дни. А кой ще ги изпълнява? Кои хора? Аз продължавам да твърдя, че при служебното правителство над 100 млн. не влязоха в държавната хазна от контрабанда“, заяви Борисов.

Той се обърна към симпатизантите на ГЕРБ:

„Аз винаги съм бил за стабилна държава. Държава, в която непрекъснато има протести, няма шанс да се развива напред. Да, има смисъл от протести, когато има за какво. Ние да излизаме, само защото и те са правили така, ми се вижда безсмислено. Така че, ако някой се опита наше име да говори с нашите симпатизанти за утре, аз ги моля да не го правят“, призова Борисов.

„С Тошко Йорданов ВМРО си направи тяхното мероприятие, ние нямаме участие. Аз съм за диалог и разбирателство, демокрацията е това, но всичко е в техни ръце. Утре могат да се сговорят и да си направят правителство за 15 дни – да вкарат бюджет, актуализация, да закрият съдилища, каквото искат – да си носят отговорност за това. След 15 дни отиваме на предсрочни избори. И ще свършат всичко, защо е това нахалство да приемат закони без да направят правителство. Никой не ме е питал тези години откъде пари, как се опазва граница, откъде вземаме ваксини. Само моята глава си знае. Дано друг се справи по-добре, желая им успех“, завърши той.

От Tribune.bg