Георги Харизанов се присмя на БСП за мандата и удари по Румен Радев: Не се е случвало социалистите да връщат властта без бой

Колаж на Георги Харизанов, Корнелия Нинова и Румен Радев

Колаж: ПИК.

Не се е случвало социалистите да връщат властта без бой. Това заяви по Би Ти Ви политическият анализатор Георги Харизанов относно заявеното намерение на БСП да върнат утре мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Според Георги Харизанов, подводните камъни, заложени с промените в Изборния кодекс, приети от партията на Слави и останалите парламентарни партии без ГЕРБ, ще опорочат предсрочните избори.

„Има текст – секции само в посолствата и консулствата и само с една машина“, предупреди анализаторът, че така е възможно да се случат огромни опашки в чужбина.

“Не съм наясно каква е целта на тези консултации“, учуди се Харизанов на хода на Румен Радев да свика консултации с парламентарните партии относно състава на ЦИК.

„Никога досега не са правени толкова големи, на парче, необмислени промени в изборните правила. Къде остана законът за обществените поръчки за поръчка и доставка на машините? Силно се съмнявам, че тепърва български компании могат да намерят тези машини и да влязат в търг. Това са два месеца. Няма вариант законът да бъде спазен“, посочи Георги Харизанов.

“Гласуването ще е хибридно ако спре тока или се счупи антената на интернета“, присмя се Харизанов на необмисления текст в Изборния кодекс, според който, гласуването на изборите оставало хибридно – с хартиена бюлетина и с машина.

От ПИК