Рецепта на деня: Печено агнешко с много лук (от тефтерчето на баба)

Печено агнешко с много лук

Източник Ники, gotvach.bg

Продукти:
3 кг агнешко месо
4 връзки пресен лук
1 ч.ч. бира
зехтин, червен пипер, подправка – за агнешко
джоджен – пресен

Приготвяне:
Агнешкото месо разделяме на порции. В купичка си правим кашичка от зехтина червения пипер и подправката за агнешко. На дъното на тавата си подреждаме шишчета или някакви пръчки, да не загори месото. Овкусяваме всяко парче с приготвената смес и подреждаме в тавата.

Оставяме за поне 1 час да поемат подправките. Лука си нарязваме на едри парчета и поръсваме върху месото заедно с нарязания джоджен. Наливаме бирата и покриваме тавата с фолио. Печем агнешкото с лук в предварително загрята фурна на 170 градуса за 150 минути.

Отнемаме фолиото от печеното агнешко, с помощта на лъжица взимаме от получения сос и поливаме месото.
Готвим печеното агнешко с много лук за още около 30 минути.

Добър апетит!