Рецепта на деня: Вратни пържоли с гъби на фурна

пържоли

Източник: Gotvach.bg

Необходими продукти:

свинско месо – 4 – 5 вратни пържоли

гъби – 400 г печурки

лимони – изцеден сок от 1 цитрус

бяло вино – 1 ч.ч.

вода – 1/2 ч.ч.

олио – 60 мл

сол

черен пипер

картофено пюре – 2 с.л. сухо, за соса

 

Начин на приготвяне:

Начукайте леко вратните пържоли. Изцедете върху тях лимонов сок, посолете и поръсете с черен пипер. Може да полеете и с малко бяло вино.

Покрийте ги и оставете да се мариноват за около 2 часа. След това прехвърлете свинското в намазнена тава, разпределете между месото почистените гъбки, полейте водата и виното, отново малко сол и черен пипер.

Покрийте тавата с фолио плътно и сложете за 2 часа в умерена фурна, за да се задушат. Сосът на готовите пържоли се сгъстява с картофеното нишесте и се поднася с ястието.

Добър апетит!