Рецепта на деня: Баница с месо (от тефтерчето на баба)

ВАРНА новини лого

Източник: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

точени кори – 1 пакет

телешко месо, смляно – 500 г

олио – 10 гр.

лук – 20 гр.

сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне: 

Мазнината се кипва и в нея се слагат нарязаният на дребно лук. След като се поизпържи, се прибавя месото, което е предварително смляно. Накрая се слагат солта и смления черен пипер. След като месото смени цвета си плънката се оставя да изстине. 

Разстилат се корите и от плънката се поръсва между тях. Най-горният слой е от кори.  За да добие баницата хубав вид и лъскавина, отгоре се поръсва с малко вода и мазнина.

Пече се в умерена фурна.

След като се опече, баницата се слага веднага на студено, за да не спадне.

Добър апетит!

gotvach.bg