Рецепта на деня: Баница с месо (от тефтерчето на баба)

Източник: Gotvach.bg
Необходими продукти:
точени кори – 1 пакет
телешко месо, смляно – 500 г
олио – 10 гр.
лук – 20 гр.
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Мазнината се кипва и в нея се слагат нарязаният на дребно лук. След като се поизпържи, се прибавя месото, което е предварително смляно. Накрая се слагат солта и смления черен пипер. След като месото смени цвета си плънката се оставя да изстине.
Разстилат се корите и от плънката се поръсва между тях. Най-горният слой е от кори. За да добие баницата хубав вид и лъскавина, отгоре се поръсва с малко вода и мазнина.
Пече се в умерена фурна.
След като се опече, баницата се слага веднага на студено, за да не спадне.
Добър апетит!